2011/06/28

Argatxa Speleo School



Part: Gotzon, Simone, Unai


Argatxaren kobaren sarrerako harpea lehen txakolin upategi bat zen, inguruko baserritar txakolin-egileak gauza batez konturatu zirenerarte: euri asko egiten duenean erreka lehorra ura botatzen hasten dela. Orain txakolin botilarik ez dago, baina bai ostera txorizoak zintzilik, txorizo gorri gorriak...


Gutxi daude hau leku hobeak espeleologia praktikak egiteko sokekin. Gaur, Gotzon nagusi, instalazioak ekipatzen eta desekipatzen ibili gara, hurrengoan ilunetan etorriko diren "marroietarako" prestatzen. Frakzionamenduak (batzuk zailak), penduluak, desbiadoreak, pasamanosak,... Leku honi atera ahal zaion akats bakarra eltxoak dira, beroa egiten duenean asko aurkitu bait daitezke.


Hurrengoan gehiago, eta ahal bada, hobeto...


Cast: La entrada de la cueva de Argatxa antes era una bodega de txakolí, hasta que los baserritarras que hacían txakolí de alrededor se dieron cuenta de una cosa: que cuando llueve mucho el riachuelo seco de la cueva empieza a echar agua. Ahora no hay botellas de txakolí, pero sí en cambio chorizos colgados, chorizos rojos-rojos.... Pocos sitios hay tan buenos para hacer prácticas de espeleología con cuerdas. Hoy, Gotzon de jefe, hemos estado equipando y desequipando instalaciones, preparándonos para los "marrones" que nos esperan en la oscuridad. Fraccionamientos (algunos difíciles), péndulos, desviadores, pasamanos,.. La única pega que se le puede sacar a este sitio son los mosquitos, ya que cuando hace calor se pueden encontrar muchos.

Barne bilatzailea